Line
Line
DTL heeft in 2004 haar diensten aangeboden aan VBAT Enterprise IG, het grootste merkdesignbureau van Nederland. VBAT Enterprise IG heeft ter aanvulling een lettertype aan een van haar belangrijke klanten geadviseerd. Dit lettertype ING Prokyon is gebaseerd op een basis lettertype DTL Prokyon , dat op verzoek van VBAT Enterprise door DTL op een uitstekende wijze is aangepast en aangeboden. Momenteel is het lettertype op deelgebieden in gebruik. (Tekst: VBAT)
De Dutch Type Library heeft recentelijk een nieuw pand aangekocht dat is gelegen aan de rand van 's-Hertogenbosch. De door de beroemde Italiaanse architect en ontwerper Adolfo Natalini (*1941) ontworpen postmoderne toren is gesitueerd te midden van een grote waterpartij en omringd door een golfbaan.
Per 9 augustus 2004 zullen de studio en het kantoor van DTL gevestigd zijn te Zwaenenstede 49, 5221 KC in 's-Hertogenbosch. De nieuwe vestiging is eenvoudig te bereiken via de A2 en A59 en er is een parkeerplaats voor de deur.
Het is 3,5 centimeter dik, bevat 320 pagina's en weegt 1662 gram: Dutch Type, het magnum opus van Jan Middendorp. Sinds 1997 heeft Middendorp aan het omvangrijke boek, dat dit voorjaar in Haarlem (niet toevallig ook de stad van Laurens Janszoon Coster) werd gepresenteerd, gewerkt. In de tussentijd verscheen nog een ander boek van zijn hand, getiteld 'Ha, daar gaat er een van mij', waarin hij de ontwikkeling van het grafisch ontwerpen in Den Haag gedurende de periode 1945-2000 beschrijft. Het Engelstalige Dutch Type is geheel gewijd aan het Nederlandse
letterontwerpen door de eeuwen heen, vanaf de mythiseerde Coster tot aan de huidige ontwikkelingen binnen de tweede fase opleiding Type & Media van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag. Een grote stoet stempelsnijders en letterontwerpers die in de afgelopen vijf eeuwen belangrijk zijn geweest in onze contreien, passeert de revue: Henric Pieterszoon Lettersnider, Hendrik van den Keere, Christoffel van Dijck, Johann Michael Fleischmann, Sjoerd de Roos, Jan van Krimpen, Chris Brand, Gerrit Noordzij, Bram de Does, Gerard Unger, etc. ISBN 90-6450-460-1
Line
Line