Line
Home
Line
Het Jaarboek 1998 van het Internationale Gutenberg-Gesellschaft te Mainz werd gekozen bij de 'Schönsten deutschen Bücher' van dat jaar. De typograaf van het jaarboek, Friedrich Forssman, gebruikte het lettertype DTL Fleischmann. In zijn groet aan de lezer in het inmiddels verschenen Gutenberg-Jahrbuch 1999 bedankt Jens Beutel, president van het gezelschap en Oberbürgermeister van Mainz, eenieder die een aandeel heeft gehad in dit succes, waaronder ook de geestelijke vader van DTL Fleischmann, Erhard Kaiser. Het zal niemand verbazen dat voor het Jaarboek 1999 de keuze opnieuw op DTL Fleischmann is gevallen.
In het najaar van 2002 zijn de eerste fonts van DTL Romulus van Jan van Krimpen leverbaar. Het gaat hierbij om de regular, regular-italic, medium, bold, caps, caps italic, caps medium en caps bold van de tekst versie en een aantal varianten van de poster en de display versie. De complete DTL Romulus familie bestaat uit 54 fonts; de productie zal december 2002 zijn voltooid. Meer informatie.
Medio zomer 2002 brengt de Dutch Type Library DTL Fell op de markt. De productie van dit lettertype vordert gestaag. DTL Fell is gebaseerd op stempels van Hollandse makelij die door John Fell (1625-1686), die bisschop van Oxford was van 1675 tot aan zijn dood, zijn aangekocht voor de universiteitsdrukkerij van Oxford. De door Stanley Morison aan Christoffel van Dijck toegeschreven English Roman en English Italick, waarop DTL Fell is gebaseerd, behoren tot het beste dat de zeventiende eeuw op typografisch gebied heeft voortgebracht. Meer informatie.
Line
Line