Dutch Type Library
Line
Line
De Dutch Type Library heeft onlangs een speciale OpenType Online Shop geopend op haar OpenType.biz domein. Hier zijn ondertussen de OT Standard, Pro en Plus varianten (meer informatie) verkrijgbaar van een reeks DTL fonts.
Aan de uitbreiding van de OpenType collectie wordt door de DTL Studio continu gewerkt en de komende tijd zullen successievelijk alle DTL lettertypen als OT beschikbaar komen. Bij de OpenType productie wordt natuurlijk gebruik gemaakt van DTL FontMaster.
Het door Michael Harveyontworpen lettertype DTL Unico is de afgelopen tijd uitgebreid met een reeks nieuwe gewichten/stijlen. Een halfvette cursief inclusief klein kapitalen en een vette cursief, ook met klein kapitalen, zijn toegevoegd. Natuurlijk hebben deze cursieven net als de eerder beschikbaar gekomen garnituren drie reeksen cijfers: tabelcijfers, mediaevalcijfers en speciale tabelcijfers op de hoogte van de klein kapitalen. Alle gewichten van DTL Unico zijn ook verkrijgbaar als OT Standard in de OpenType Shop.
Voor de nieuwe huisstijl van InBev, met 77.000 werknemers een van de grootste brouwerijen ter wereld, heeft het ontwerpburo Duval Guillaume Corporate gekozen voor de combinatie van DTL Argo van Gerard Unger met DTL Dorian van Elmo van Slingerland. InBev is voortgekomen uit een fusie in 2004 van Interbrew met Companhia de Bebidas das Américas (AmBev).
De DTL Argo famile is uitgebreid met Cyrillische, Centraal- en Oost-Europese en Turkse karakter sets. De code pages zijn verkrijgbaar als afzonderlijke fonts in de PostScript Type 1, TrueType en OpenType Standard formaten. De Centraal- en Oost-Europese en Turkse karakter sets zijn opgenomen in de OpenType Pro versies. De Cyrillische varianten zijn toegevoegd aan de OT Plus fonts.
De ontwikkeling van versie 2.5 van DTL FontMaster is in volle gang. De nieuwe editie wordt voorzien van veel nieuwe functionaliteit en een gepolijste interface. FM 2.5 wordt door Frank E. Blokland officieel gepresenteerd tijdens het ATypI TypeTech Forum op 14 september 2005 in Helsinki. Dit forum gaat vooraf aan de jaarlijkse ATypI conferentie die dit jaar van 15 tot en met 18 september plaatsvindt in de Finse hoofdstad.
Line
Line