Line
Line
''
''
''
Het met circa 43.000 werknemers omvangrijke concern Evonik Industries AG, dat Duitsland als thuisbasis heeft en chemicaliën produceert, energie levert en actief is op het gebied van het onroerend goed, heeft eind 2007 een nieuwe huisstijl in gebruik genomen. Hiervoor is in samenwerking met URW++, de Duitse partner van de Dutch Type Library, een aangepaste versie van DTL Prokyon ontwikkeld. Evonik Prokyon wordt nu wereldwijd toegepast in de vestigingen van het industriële conglomoraat.
Line
''
''
''
Binnenkort zal de Dutch Type Library versie 2.7 van DTL FontMaster Utilities, de in samenwerking met URW++ ontwikkelde set modules voor de professionele fontproductie, uitbrengen. Naast nieuwe functionaliteit in de glyph editors voor de Bezier en Ikarus formaten, zal de (grotendeels geautomatiseerde) OpenType-ondersteuning gebaseerd zijn op de recentste Adobe OT Software Developers Kit.
''
''
''
''
Daarmee zal DTL FontMaster de eerste voor de end user markt beschikbare applicatie zijn waarin de 2.0 versie van de OT SDK is geïmplementeerd.
''
''
In navolging van de succesvolle FM Tracks in september 2006 in Lissabon en in september 2007 in Brighton, zal de Dutch Type Library weer een FM Track organiseren tijdens het ATypI TypeTech Forum komend najaar in St. Petersburg. Zowel in de Portugese hoofdstad als in de Britse badplaats stonden er in de FM Track sprekers van onder meer Adobe, Microsoft, URW++ en natuurlijk DTL op het programma en de verwachting is dat dit ook in St. Petersburg weer het geval zal zijn.
''
Voor najaar 2008 staat in Nederland weer een DTL FontMaster Conferentie in Kasteel Maurick te Vught gepland, waarop onder andere voor de tweede keer de Dr. Peter Karow Award for Font Technology & Digital Typography zal worden uitgereikt.
 
De ATypI TypeTech Forums worden evenals bijvoorbeeld de TypoTechnica conferenties gesponsord door de Dutch Type Library.
 
''
''
''
Line
''
''
Het uiterst succesvolle schreefloze lettertype DTL Prokyon heeft een geschreefde metgezel gekregen: DTL Antares. Wat vorm, gewicht, contrast en contrastverloop betreft, vormt DTL Antares een perfecte combinatie met DTL Prokyon. De Duitse letterontwerper Erhard Kaiser werkte vele jaren aan de vervolmaking van DTL Antares en ontwikkelde in samenwerking met de DTL Studio een uitgebreide reeks gewichten: Light, Regular, Book, Medium en Bold.
Evenals bij DTL Prokyon het geval is, bevat DTL Antares een buitengewoon grote karakterset met onder andere tabel- en mediaeval cijfers en een speciale cijferreeks voor de klein kapitalen.
 
Line
''
''
Natuurmonumenten heeft een nieuwe huisstijl en daarin neemt DTL Prokyon een prominente plaats in. De door Erhard Kaiser ontworpen schreefloze is gebruikt voor de re-styling van het logo en wordt onder meer toegepast in publicaties van de meer dan honderd jaar oude vereniging. Meer info
Nieuws25_Bschrft_8
Line
''
Van DTL Prokyon zijn nu ook smallere varianten verkrijgbaar in de PostScript Type1, TrueType en OpenType formaten. Deze condensed versies bevatten dezelfde uitgebreide reeks karakters als de 'reguliere' varianten van DTL Prokyon.
''
''
Nieuws25_Bschrft_9
Line
Line