Line
Line
Voor versie 2.0 is DTL FontMaster gedeeltelijk herschreven. Dit resulteerde onder meer in een compleet nieuwe metrics editor, nieuwe batch functies, verbeterde hinting parameters voor PostScript Type 1 fonts en een upgrade naar Adobes OTF SDK versie 1.6.
Van FM 2.0 is een kosteloze light versie te downloaden. De light modules van Bezier- en IkarusMaster hebben een restrictie: een database kan maximaal uit 256 glyphs bestaan. Met DataMaster Light kunnen PostScript Type 1 fonts worden gegenereerd en ContourMaster Light test fonts volledig, wat resulteert in een listing. Meer informatie
Op 18 november aanstaande organiseert de Dutch Type Library de derde DTL FontMaster conferentie in Kasteel Maurick te Vught. Op 24 april 2002 was Kasteel Maurick het toneel van de eerste FM conferentie en vormde OpenType het centrale thema. Dat laatste is ook dit jaar het geval en er wordt ingegaan op de ontwikkelingen rond OTF in de afgelopen anderhalf jaar. Details over het programma en de sprekers volgen op deze site.
UNA (Amsterdam) designers heeft voor de huisstijl voor Koninklijke Swets & Zeitlinger DTL Caspari gekozen. Koninklijke Swets & Zeitlinger is een uitgeversgroep die actief is op het gebied van kranten distributie en informatie- en document- management. Er werken wereldwijd meer dan 1500 werknemers verdeeld over 22 landen en het hoofdkwartier is gevestigd in Lisse.
Line
Line