Line
Line
DTL FontMaster 1.08 heeft veel nieuwe functies en ook de stabiliteit is sterk verbeterd. De kwaliteit van de interface is vergroot, onder meer door toepassing van anti-aliasing. Het genereren van (OpenType) fonts is ook eenvoudiger gemaakt door het toevoegen van een reeks standaard instellingen.
Daarnaast is een nieuwe module toegevoegd: DTL KernMaster, die het genereren van kerningparen voor complete BE of IK databases mogelijk maakt, inclusief kerning voor Cyrillisch, Grieks, Oost-Europees, etcetera.
Voor de corporate identity van The Diamond Trading Company (voorheen De Beers) heeft het vermaarde ontwerpburo J. Walter Thompson gekozen voor DTL Documenta. Speciaal voor de advertentie campagnes ontwerpt Frank E. Blokland momenteel op verzoek een reeks bijpassende titel kapitalen. Deze zullen in het najaar ook algemeen verkrijgbaar zijn via de DTL Online Type Shops.
Met als thema Between Text & Reader wordt van 25 tot 28 september 2003 in Vancouver, Canada de jaarlijkse conferentie van de Association Typographique Internationale gehouden. Keynote speaker is Robert Bringhurst, wiens boek The Elements of Typographic Style is gaan behoren tot de klassiekers in het vakgebied. Ga voor meer informatie naar de: ATypI Vancouver web site.
Line
Line