Line
Line
Op woensdag 24 april 2002 organiseert de Dutch Type Library in de Engelse Serre van Kasteel Maurick te Vught de DTL FontMaster Conferentie NL 2002. Met de ontwikkeling van OpenType en Unicode als centrale thema's, zullen verschillende sprekers ingaan op de invloed van de recente technologische ontwikkelingen in de typografie. Naast de eerste officiƫle versie van DTL FontMaster, wordt ook het nieuwste schreefloze lettertype van de Dutch Type Library, DTL Prokyon, ten doop gehouden. Tevens wordt de nieuwe letterproef van DTL Paradox gepresenteerd.
Tot de sprekers behoren Gerard Unger, ontwerper van onder andere DTL Argo en DTL Paradox, Dr. Juergen Willrodt, al meer dan vijfentwintig jaar topprogrammeur op het gebied van software voor de fontproductie en verantwoordelijk voor de implementatie van de OpenType technologie in DTL FontMaster en Frank E. Blokland, oprichter van de Dutch Type Library en initiatiefnemer, projectleider en vormgever van DTL FontMaster.
Het dagprogramma van de DTL FontMaster Conferentie NL 2002 omvat naast de lezingen en presentaties onder meer een uitgebreide lunch en ter afsluiting een champagne-borrel. De toegangsprijs bedraagt Euro 125,-. Reserveren kan telefonisch bij de Dutch Type Library of per e-mail via info@fontmaster.nl
Line
Line